Pilih, bayar & rileks. Mudahnya beli barang runcit dengan bawiq!

August 20, 2021

ohmymedia

Pandemik yang melanda negara nampaknya belum menunjukkan tanda-tanda akan berakhir. Jadi, langkah paling tepat ketika ini adalah terus duduk dirumah dan tidak merayau kesana-sini tanpa ada tujuan.

Tiba masa keperluan rumah dah nak habis, si ibu yang sibuk dengan anak-anak di rumah mula berikan task kepada suami untuk re-stock barang keperluan.

Bercampur perasaan ragu-ragu, tapi terpaksa meyakinkan diri yang si suami akan beli barang mengikut senarai yang telah diberikan.

Si suami dah pulang, buka-buka beg plastik, barang kurang! Salah beli barang! Si Ibu mula tepuk dahi!

Pening! Memang pening! Nak masak lagi, nak jaga anak sedang PDPR lagi, barang tak cukup lagi! Ya Allah!

Mak-mak jangan stress! Lepas ni beli guna bawiq je

Sebelum ini, terpaksa harapkan si suami nak beli barangan keperluan. Memikirkan nak queue panjang, lepas tu pulang dengan kekecewaan pula.

Buat sendiri je dengan bawiq! Pilih, bayar dan tenang. Knock, knock, barang dah sampai.

bawiq merupakan aplikasi penghantaran barang runcit terbaru yang membolehkan penggunanya memesan barangan runcit secara atas talian.

Selain menyajikan pelbagai barangan keperluan dalam satu applikasi,  juga menjaminkan barangan yang segar dan berkualiti.  Barang-barang yang dipesan oleh penggunanya memang dipilih teliti oleh personal shopper.

Bukan setakat mudah, bawiq juga menawarkan pelbagai tawaran dan diskaun yang hebat!

Tak hanya itu, harga yang ditawarkan pula cukup-cukup murah dan berbaloi, dengan pulak diskaun dan tawaran hebat. Tak rugilah kalau kita guna aplikasi ni terutamanya pada waktu-waktu PKP. Memang sangat menjimatkan wang dan masa!

Lepastu, rider yang membawa barangan yang kita pesan tadi akan segera hantar ke depan rumah tanpa singgah mana-mana. Pokoknya, mereka akan sampai kurang daripada 90 minit dari pesanan yang dibuat.

Cepat bukan?

Langkah nak guna bawiq, memang dummy proof!

Applikasi bawiq sangat mudah untuk digunakan, anda hanya perlu:-

  1. Download terlebih dulu aplikasi tersebut di Google Play atau App Store
  2. Daftarkan nombor telefon bimbit anda dan pastikan anda berikan akses lokasi di aplikasi bawiq tersebut
  3. Pilih preferences Halal atau Non-Halal, kemudian boleh mula membeli belah!
  4. Dan sebelum anda check-out untuk ke langkah pembayaran, pastikan alamat anda betul terlebih dahulu

Dalam 90 minit, pesanan anda akan sampai ke depan pintu rumah, mudah bukan? Knock knock, arrived!

Mudah mak-mak nak buat kerja di rumah, si suami pun boleh bekerja di rumah dengan lebih tenang, no more home task!

Apa yang lebih penting, keluarga anda lebih selamat dengan duduk di rumah tanpa keluar ke sana, ke sini.

Untuk pertanyaan lebih lanjut berkenaan bawiq, layari saja Facebook, Instagram dan saluran YouTube bawiq.

If you want to be part of this great initiative, then write to us at:

Email: marketing@bawiq.com

Or call us at:

011-1215 3124 / 017-400 3125

About bawiq:

bawiq was founded in UAE Abu Dhabi, UAE and it quickly became one of the leading One-Stop Supermarket App in the UAE. BAWIQ Sdn. Bhd. was established in August 2019 in Malaysia and the bawiq App was launched in September of 2020. The company continues to strive for excellence in the road of achieving its vision of becoming a Cloud Supermarket Platform of Choice for everyone and with the mission of revolutionizing the experience of supermarket shopping with future technology.

Download the bawiq App and start ordering groceries today on App Store and Google Play @

https://bit.ly/bawiq_app